Mobilier modular cu eticheta ecologica a UE

Eticheta ecologica pentru mobilier de la MATTE

Set mobilier modular MATTE ECTA cu ECOLAB UE- ansamblu

Matte’s Way este prima companie din România care are eticheta ecologica pentru mobilier, cu certificat ECOLABEL UE, adică Eticheta ecologică a UE, emis de Ministerul Mediului Apelor si Padurilor.

Ce inseamnă această certificare?

Eticheta ecologică a UE este o certificare prestigioasă acordată bunurilor și serviciilor care îndeplinesc standarde stricte de mediu. Iată câteva puncte cheie despre aceasta:

  1. Adevărate produse “ecologice”: Eticheta ecologică a UE prezintă produse cu adevărat durabile, permițând consumatorilor să facă alegeri în cunoștință de cauză. Când vedeți simbolul iconic “floare UE” pe un produs, știți că îndeplinește criteriile de mediu ridicate1.
  2. Beneficii pentru mediu: Prin încurajarea practicilor comerciale responsabile, eticheta ecologică a UE aduce beneficii mediului. Aceasta contribuie la o economie neutră din punct de vedere climatic, curată și circulară și promovează un mediu fără substanțe toxice1.
  3. Contribuția pieței: Actorii de pe piață, inclusiv comercianții cu amănuntul și întreprinderile, pot sprijini în mod activ obiectivele politice ale UE prin promovarea produselor certificate cu etichetă ecologică. Printre aceste obiective se numără combaterea schimbărilor climatice și o economie circulară1.
  4. Asigurarea calității: Eticheta ecologică a UE garantează calitatea produselor. Se asigură că produsele certificate sunt durabile, ușor de reparat și reciclabile1.
  5. Substanțe chimice nocive reduse: Eticheta minimizează utilizarea substanțelor chimice nocive și reduce emisiile în aer și apă1.
  6. Eficiența energetică: Produsele cu etichetă ecologică contribuie, de asemenea, la reducerea consumului de energie și a emisiilor de CO₂1.

Pe scurt, eticheta ecologică a UE este mai mult decât un simplu logo; este un angajament pentru durabilitate, calitate și consum responsabil. Aceasta permite consumatorilor să facă alegeri care să aducă beneficii atât lor, cât și planetei2. Prin susținerea produselor certificate cu etichetă ecologică, contribuim cu toții la un viitor mai verde! 🌎💚

Linkuri la modele de mobilier de la MATTE certificate cu eticheta ecologica :

Surse:

  1. EU Ecolabel – Home (europa.eu)

2. EU Ecolabel for Consumers (europa.eu)

3. The EU Ecolabel and the ‘EU’s Sustainable Consumption Pledge – European Commission (europa.eu)

4. How the EU Ecolabel helps us all make informed choices – European Commission (europa.eu)