5 criterii de alegere a unei table interactive
Alegerea unui model de tabla interactiva poate fi dificilă in cazul lipsei de experiență ȋn utilizarea la un nivel avansat al unei asemenea tehnologii.
Sunt câteva caracteristici importante pe care e bine sa le cunoașteți înainte de a decide achiziția unei table interactive .
Vă voi prezenta ȋn continuare 5 criterii de bază care va vor ajuta sa alegeți tabla interactivă potrivită nevoilor Dumneavoastră !
1. Alegeți o tablă interactivă multitouch, cu minim 10 atingeri simultane!
O tablă interactivă multitouch care reacționează la până la 10 atingeri simultane va avea întotdeauna o tehnologie TOUCH mai nouă decât cele „Dual Touch”- adică cele care reacționează doar la maximum două atingeri. Această tehnologie multitouch numită simplu si „cu 10 Touch” poate fi la rândul ei de mai multe nivele de evoluție, mergând până la 20 TOUCH (20 atingeri) sau chiar tehnologie multitouch V-Sense,
2.Verificați ca suprafața Tablei interactive să fie potrivită pentru scris cu marker clasic !
Întrucât tabla interactivă nu este folosită tot timpul ȋn modul interactiv este bine ca pe ea să se poată scrie pe ea cu markerul. Acest aspect creează o economie semnificativă de spațiu. Majoritatea tablelor moderne au aceasta facilitate. Lipsa acestei calități este un semn că avem de a face cu o tehnologie mai veche.
Suprafața ceramică, care este de fapt o suprafață metalică emailată, are o rezistență in timp mult ridicata! O suprafata ceramica de calitate nu se va păta ȋn timp de la scrierea cu marker!
3. Tabla interactivă să aibă „driverul tablei” de instalat de pe site-ul producătorului sau distribuitorului
„Driverul tablei” este softul care face ca tabla interactivă să comunice cu un calculator. Are si funcția de calibrare, foarte importantă ȋn folosirea tablei. Astfel aveți întotdeauna actualizat driverul pentru o buna funcționare împreună cu sistemele de operare Windows. De exemplu: Driverul tablei i3BOARD se descarcă urmând acest link: http://i3-learning.com/products/drivers/i3board-drivers
4. Furnizorul să ofere training si după punerea ȋn funcțiune a tablei şi suport tehnic chiar şi in afara perioadei de garanție!
După montarea tablei si punerea in funcțiune este nevoie de suport informațional pentru profesori! Trainingul de la punerea in funcțiune, dacă acesta exista, de multe ori este scurt si se refera mai mult la modul de pornirea si de funcții de baz ale tablei. Folosirea in predare însă necesită o susținere ulterioară. Cum acest serviciu este foarte rar puteți apela la suportul workshopurilor de instruire pentru folosirea tablei interactive in predare. Un exemplu de program de training cu workshop puteți vedea dand click AICI.
5. Softul tablei interactive să fie unul modern, cât mai intuitiv, potrivit cu orice tip de tablă interactivă, accesibil tuturor celor din școală!
La achiziționarea unei table interactive veți primi si un soft educațional care se mai numește şi „softul tablei”. Acesta soft este unul destul de general care are funcții de scriere, desenare, galerii cu resurse educaționale de tip imagini, video si aplicații, funcții de evaluare sau comunicare fără fir cu alte dispozitive sau calculatoare. Un exemplu este softul I3Learnhub accesibil gratuit aici: http://i3learnhub.com/
PENTRU MAI MULTE INFORMATII PUTETI SOLICITA GRATUIT SUPORTUL TRAINERULUI LA: info@matte.ro sau la telefon 0724588423!